Blog

Wat is het verschil tussen een schoonloopmat en een droogloopmat?

Zoek je een premium deurmat die vocht en vuil buiten de deur houdt? Dan is de aankoop van een goede deurmat belangrijk. Deurmatten zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Je kiest bijvoorbeeld uit een schoonloopmat of een droogloopmat. Wat is het verschil tussen deze twee deurmatten en welke mat kies je voor de entree van je huis, winkel of kantoor?

Wat is een schoonloopmat?


Een schoonloopmat reinigt de zolen van je schoenen. De mat is namelijk een kei in het verwijderen van vuil. Dankzij kunststofvezels verwijdert een schoonloopmat zonder enige moeite zand, steentjes en andere viezigheid. Zelfs de groeven in het profiel van je schoenen worden schoongeborsteld. Daarom is de schoonloopmat een aanwinst wanneer je iets wenst te doen aan vieze voetafdrukken in je huis, winkel of kantoor. Vuil blijft achter in de mat en jij bent zeker van schone vloeren. Ligt er veel viezigheid

Lees verder

Waarom kiezen mensen voor een droogloopmat?

en natte hal of keuken is uiterst vervelend. Vooral bij regenachtig weer haal je heel wat nattigheid in huis. Dit geldt bijvoorbeeld in woningen met opgroeiende kinderen.
Natte vloeren komen er vaak voor, omdat kinderen al snel met vochtige schoenen binnenstormen. Maar ook bedrijven ervaren hinder door natte en vieze vloeren. Natuurlijk zit je daar niet op te wachten en gelukkig is er ook een oplossing voor: de droogloopmat! Wat is dit voor soort mat en waarom kiezen steeds meer mensen voor de aanschaf van een droogloopmat?

Wat is een droogloopmat?


De droogloopmat is bedoeld om je schoenen droog te lopen. Zachte nylonvezels van deze deurmat drogen je schoenzolen af als een handdoek. Een binnenruimte blijft altijd droog, omdat regenwater achterblijft in de mat. Daarom is de droogloopmat een mat die je vaak tegenkomt bij de entree van winkels, kantoorpanden en woonhuizen. De droogloopmat

Lees verder

Deurmat op maat: de ideale oplossing voor een schoon en droog huis

Met vieze en natte schoenen thuiskomen, het is veel mensen een doorn in het oog. Je huis houd je graag schoon en droog en daarom kies je voor een deurmat op maat. Het is namelijk de perfecte manier om een vieze en natte vloer tegen te gaan. En dit scheelt jou weer het nodige schoonmaakwerk. Waarom is een deurmat op maat nog meer interessant voor je woning, uit welke soorten kies je en hoe belangrijk is goed maatwerk? We leggen het je graag uit.

Waarom een deurmat op maat?


Wil je een unieke binnenkomer en bij voorkeur op maat gemaakt? Een deurmat op maat brengt altijd voordelen met zich mee:

- Een deurmat op maat sluit goed aan op je interieur.
- Dankzij de juiste breedte- en lengtemaat verzeker jij je van een unieke, mooie en op maat gemaakte deurmat.
- Een deurmat op maat resulteert in een loopruimte die vrij is van vuil en viezigheid.
- Een deurmat op maat personaliseer

Lees verder

Kokosmat op maat

Een kokosmat op maat biedt uitkomst als de standaarduitvoering niet de gewenste afmeting heeft. Daarom heb je bij ons de mogelijkheid om een kokosmat op maat te bestellen. Een deurmat op maat gemaakt van kokosgaren is bij ons vanaf de rol op maat verkrijgbaar. De breedte is in cm aan te geven net als de lengte. Met een kokosmat op maat zorg je ervoor dat je bij de entree een perfecte uitstraling realiseert en profiteer je natuurlijk van alle andere voordelen waar kokosmatten in voorzien.

 

Kokosmat op maat: 100% kokosgaren


Bestel je bij ons een deurmat op maat dan ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Elke kokosmat op maat is van de beste materialen gemaakt en de poolzijde bestaat uit 100% kokosgaren. Hierdoor is de mat niet alleen van natuurlijk materiaal gemaakt, maar ontstaat er eveneens een natuurlijke

Lees verder

Waarom een droogloopmat aanschaffen?

In ons kikkerlandje wil het nog weleens regenen. Het gebeurt dan ook vaak dat vocht mee naar binnen gelopen wordt met een natte en vieze vloer als gevolg. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten en een droogloopmat biedt dan uitkomst. Deze mat neemt namelijk het vocht van je schoenen op en zorgt ervoor dat je vloer droog blijft, handig toch? Wil je meer weten over de droogloopmat en de voordelen ervan? Lees dan zeker even verder!

 

Wat zijn de voordelen van een droogloopmat?


Een droogloopmat kom je op verschillende plekken tegen. Meestal vind je hem in de hal bij de voordeur van een huis. Maar ook de keuken is een praktische plek als er regelmatig mensen bij de achterdeur van je woning binnenkomen. Ook bij de entree van een winkel of bij de doorgang van een garage naar de showroom komt een droogloopmat goed van pas. Maar wat is nu de functie van deze mat? Om te beginnen kunnen je gasten hun schoenen goed droogvegen als ze binnenkomen. Het pluspunt hiervan

Lees verder

Wat is de juiste deurmat voor binnen

Ben je op zoek naar een deurmat voor binnen dan is het wel belangrijk dat je de juiste mat koopt. Er zijn namelijk verschillende soorten deurmatten om een keuze uit te maken. Bovendien hangt de keuze voor de beste optie onder meer af of je buiten de deur ook een mat hebt liggen. Er zijn wat dat betreft twee keuzes beschikbaar, namelijk een droogloopmat of een schoonloopmat.


Kenmerken droogloopmatten


Het is handig om te weten wat precies het verschil is tussen een droogloopmat en schoonloopmat. Dat is het beste weer te geven door de kenmerken van de beide soorten deurmatten te benoemen. Een van de kenmerken van een droogloopmat is dat deze over een sterk absorberend vermogen beschikt.


Geen natte vloer


Heeft het buiten geregend en zijn je schoenzolen nat dan ga je bij binnenkomst met je schoenzolen over de mat heen en weer. Op deze manier worden je schoenen aan de onderkant droog

Lees verder

Droogloopmat: bescherm uw entree tegen vuil en vocht

Ook last in de herfst- en wintermaanden van natte en vuile vloeren in huis of op kantoor? Met een droogloopmat beschermt je een entree perfect tegen vuil en vocht. Een natte of vochtige vloer vergroot ook nog eens het risico op een valpartij en dus is een goede mat een uitstekende keuze. De droogloopmat helpt je niet alleen aan een schone binnenkomst, maar brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Deurmatdirect.nl vertelt je alles over de droogloopmat, wat de functie is, welke voordelen dit type mat je oplevert en in welke uitvoeringen de deurmat verkrijgbaar is.

Wat is een droogloopmat?


Een droogloopmat kenmerkt zich door een bijzonder sterk vocht absorberend vermogen. Hij heeft dus een drogende functie zodat je niet met natte schoenen de keuken, hal of een andere ruimte binnenloopt. Het is daarom een mat die veelvuldig wordt gebruikt door woningeigenaren en bedrijven. Daarom is een droogloopmat een interessante optie op plaatsen waar sprake is van veel

Lees verder

Dé specialist in deurmatten

Deurmatten zijn er voor binnen en buiten

De eerste vraag is of je op zoek bent naar een deurmat voor buiten of voor binnen? Een combinatie van een deurmat buiten en een deurmat binnen is overigens altijd de beste optie. Het grootste verschil tussen deze deurmatten is het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Zo moeten deurmatten voor buiten wel tegen allerlei weersomstandigheden bestand zijn en daarnaast zorgen deze deurmatten er voor dat het vuil juist buiten blijft. Deurmatten voor binnen daarentegen moeten praktisch maar ook nog eens stijlvol zijn. Daarnaast is het tegenwoordig ook mogelijk je deurmat op maat te laten maken. Uit welke deurmatten je kan kiezen lees je hier.

 

Deurmat op maat

Er zijn vanzelfsprekend heel veel “standaard” deurmatten te koop, maar deze passen niet altijd even goed. Daarom is het goed om te weten dat je tegenwoordig ook eenvoudig en voordelig je deurmat op

Lees verder

Droogloopmat op maat, precies in de juiste afmeting

In jouw prachtige huis mag absoluut geleefd worden. Voor een aangenaam en schoon leefklimaat is het echter zo wel zo prettig om vuil te weren. Hiermee kun je al direct bij de voordeur beginnen. Een droogloopmat op maat zorgt voor de perfecte ontvangst en neemt vuil en vocht razendsnel in zich op. Op deze manier voorkom je dat viezigheid van buiten door je hele huis wordt meegenomen. Dit scheelt heel wat extra poetsbeurten of stofzuiger sessies. Ook draagt een droogloopmat op deze manier bij aan een langere levensduur van de vloer in je woning. Uiteraard kun je droogloopmatten bestellen in alle denkbare kleuren, formaten en uitvoeringen. Hiermee is er ook voor jouw huis de perfecte deurmat. Via diverse online aanbieders is jouw nieuwe mat zo gevonden en besteld. Neem daarom vandaag nog een kijkje in het assortiment van de verschillende specialisten in deurmatten en kies jouw favoriet.


Lees verder

Buitenmat

Als je een deurmat buiten neer wil gaan leggen, dan is het belangrijk dat deze deurmat ook echt geschikt is als buitenmat. Let er dus bij de aanschaf van een buitenmat op, dat deze geschikt is voor buitengebruik. Om het hardnekkig vuil buiten te houden is het verstandig om een goede buitenmat te kopen. Een goede buitenmat heeft een goed schraapvermogen en zorgt ervoor dat het vuil gemakkelijk van de schoenzolen geveegd wordt en in de buitenmat verdwijnt. Een goede buitenmat is daarnaast bestand tegen weer en wind.

 

Eigenschappen van een buitenmat?

Een buitenmat “schraapt” het vuil optimaal van de schoenzolen en daarnaast heeft een buitenmat een open structuur zonder afwerking aan de onderzijde, waardoor het regenwater goed wordt afgevoerd en het vuil door de buitenmat heen op de ondergrond valt. Je hoeft dan alleen af en toe de buitenmat te verwijderen en het vuil even weg te vegen.

Lees verder
Pagina
To Top