In verband met de drukte bij DHL, vragen wij u rekening te houden met een iets langere levertijd dan u van ons gewend bent.

Blog

Droogloopmat op maat, precies in de juiste afmeting

In jouw prachtige huis mag absoluut geleefd worden. Voor een aangenaam en schoon leefklimaat is het echter zo wel zo prettig om vuil te weren. Hiermee kun je al direct bij de voordeur beginnen. Een droogloopmat op maat zorgt voor de perfecte ontvangst en neemt vuil en vocht razendsnel in zich op. Op deze manier voorkom je dat viezigheid van buiten door je hele huis wordt meegenomen. Dit scheelt heel wat extra poetsbeurten of stofzuiger sessies. Ook draagt een droogloopmat op deze manier bij aan een langere levensduur van de vloer in je woning. Uiteraard kun je droogloopmatten bestellen in alle denkbare kleuren, formaten en uitvoeringen. Hiermee is er ook voor jouw huis de perfecte deurmat. Via diverse online aanbieders is jouw nieuwe mat zo gevonden en besteld. Neem daarom vandaag nog een kijkje in het assortiment van de verschillende specialisten in deurmatten en kies jouw favoriet.

Lees verder

Buitenmat

Als je een deurmat buiten neer wil gaan leggen, dan is het belangrijk dat deze deurmat ook echt geschikt is als buitenmat. Let er dus bij de aanschaf van een buitenmat op, dat deze geschikt is voor buitengebruik. Om het hardnekkig vuil buiten te houden is het verstandig om een goede buitenmat te kopen. Een goede buitenmat heeft een goed schraapvermogen en zorgt ervoor dat het vuil gemakkelijk van de schoenzolen geveegd wordt en in de buitenmat verdwijnt. Een goede buitenmat is daarnaast bestand tegen weer en wind.

 

Eigenschappen van een buitenmat?

Een buitenmat “schraapt” het vuil optimaal van de schoenzolen en daarnaast heeft een buitenmat een open structuur zonder afwerking aan de onderzijde, waardoor het regenwater goed wordt afgevoerd en het vuil door de buitenmat heen op de ondergrond valt. Je hoeft dan alleen af en toe de buitenmat te verwijderen en het vuil even weg te veg

Lees verder

Deurmat op maat

Wat is er dan mooier dan een mat bij de deur, die helemaal op maat is gemaakt en daardoor perfect past. Een goede deurmat op maat is essentieel voor een schoon huis of elke andere ruimte die je graag schoon wil houden. Een mooie deurmat op maat zorgt daarnaast voor een goede eerste indruk van een entree.

 

Deurmat op maat voor elke situatie

Voor iedere situatie is een andere deurmat. Een geschikte deurmat op maat is nu dus ook voor iedere situatie binnen handbereik. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken of de gekozen mat te groot of juist te klein is.

 

Verzonken deurmat op maat in vloer

In sommige gevallen komt de deurmat in de vloer te liggen, zoals bij een uitsparing bij de voordeur. In zo’n geval raden we iedereen aan om voor een deurmat op maat te kiezen, want het is natuurlijk jammer wanneer je mat d

Lees verder

Zomerse regenbuien, toch maar een droogloopmat

De laatste jaren lijken de regenbuien in de zomer steeds heftiger en intenser te worden. Waar voorheen eigenlijk alleen de herfst zorgde voor regenoverlast, kan de zomer er tegenwoordig ook wat van. Alleen het verschil met de herfst is dat in de zomer meestal na één of twee dagen de zon weer lekker schijnt. Maar vergis je niet hoeveel water er naar beneden komt in een zomerse maand. Doordat het kort en hevig is, heb je vaak te maken met wateroverlast. Om te voorkomen dat jouw hele huis onder de vieze en natte voetstappen zit, is er de droogloopmat.


Hoe werkt een droogloopmat?


De naam zegt eigenlijk al waar zo’n mat voor is; namelijk je schoenen drooglopen. Onder de zolen van je schoenen zit allemaal vocht. Dit vocht wordt opgenomen door zo'n speciale mat. Het fijne is dat binnen enkele stappen op zo’n mat jouw schoenen helemaal droog zijn. Dit vocht wordt zo goed opgenomen omdat een droog

Lees verder

Rubber matten

Rubber matten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Rubber is bestand tegen alle weersomstandigheden en daardoor ideaal voor buiten. Rubber matten mogen dan van de buitenkant veel op elkaar lijken, er zijn echter net als bij autobanden grote onderlinge verschillen. De belangrijkste verschillen zijn, dat de goedkopere rubber matten veel lichter van gewicht zijn, minder rubber bevatten en er bij de productie goedkoper rubber van slechte kwaliteit gebruikt wordt. De betere rubber matten zijn zwaar. Ze blijven door hun eigen gewicht dan ook altijd goed liggen en hebben een veel langere levensduur.

Rubber mat

Rubber deurmat

Een rubber deurmat met een open structuur is zowel binnen als buiten te gebruiken en verkrijgbaar in meerdere vormen en maten. Een dergelijke mat voorkomt dat er veel vuil de woning binnen kan dringen en je

Lees verder

Overal een warm welkom op een deurmat

Het interieur van een gebouw bepaalt hoe de omgeving op iemand overkomt. Met elkaar maken de voorwerpen een sfeer op een kantoor of in een huis. Een deurmat speelt een grote rol als je ergens naar binnen loopt. Het ligt voor de hand om minder aan het product te denken. Iedereen stapt letterlijk over het voorwerp heen bij de entree. Aan de andere kant zegt het kleed veel over de ruimte. Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken op bezoekers. De ingang ziet er maar kaal uit als je niks op de vloer neerlegt.
 


Meest geschikte materiaal


Het helpt mee als je weet wat meetelt bij het vinden van een deurmat. Klanten voelen zich op hun gemak door de belangrijke aanwinst. Gasten in huis krijgen het eerder naar hun zin na het hartelijke ontvangst. Als toekomstige eigenaar sta je voor keuzes i
Lees verder

Regen? Tijd voor een droogloopmat! De voordelen & mogelijkheden

Bij regenachtig weer is een van de problemen dat er een hoop nattigheid mee het huis in komt. Zeker als je kinderen hebt die linea recta het huis in banjeren nadat ze buiten hebben gespeeld, heb je al snel met een natte hal of bijkeuken te maken. Vervelend genoeg! Maar gelukkig zijn dit soort situaties snel en gemakkelijk op te lossen door een droogloopmat te gebruiken. Wat is een droogloopmat precies? Wat zijn de verschillen tussen een droogloopmat en een schoonloopmat? Welke pluspunten heeft het gebruik van een droogloopmat te bieden? En wanneer je een droogloopmat zoekt, waar moet je dan op letten om de juiste keuze te maken?

Wat is een droogloopmat en waarin verschilt deze van een schoonloopmat?


Een droogloopmat is, zoals de naam al suggereert, een
Lees verder

Droogloopmat op maat: voorkom een natte vloer in huis

Wil je dat je huis schoon en netjes blijft? Dan is de keuze voor een droogloopmat op maat snel gemaakt. Dit type mat is er om je schoenen mee droog te vegen waardoor je vocht in huis tegengaat. Wil je een mat die niet alleen mooi is om te zien, maar die ook iets toevoegt aan je interieur? Met een droogloopmat op maat haal je een kwalitatieve mat in huis waarmee je natte vloeren in huis tegengaat én een mat die perfect aansluit op de deur waar je hem neerlegt. Deurmatdirect.nl heeft ook ook voor jouw huis het juiste type mat in de aanbieding.

Wat is een droogloopmat?

Lees verder

Verschillende soorten deurmatten

Zodra je een huis binnenkomt is het eerste waar je voeten op terecht komen de deurmat. Dit is een belangrijk onderdeel van binnenkomst, je wilt natuurlijk dat je gasten zich welkom voelen en een fijne binnenkomst ervaren. Er zijn veel verschillende modellen en soorten deurmatten te vinden. Het is de moeite waard om te kijken naar de verschillen, zodat jij een keuze naar wens maakt! Welke soorten er zijn kan je hieronder lezen:
Lees verder

Kokosmat maatwerk

Kokosmatten, wie kent ze niet. Die ouderwets vertrouwde deurmatten, die gemaakt zijn van vezels van de kokosnoot. Kokosmatten zijn niet alleen heel praktisch, degelijk en functioneel, maar gezien het aantal kleuren waar je tegenwoordig uit kunt kiezen ook een verfraaiing van je entree. Meet de maat die je nodig bent, kies de gewenste kleur en je bestelt tegenwoordig heel eenvoudig je eigen kokosmat op maat.
Lees verder
Pagina
To Top