Soorten deurmatten

Deurmatdirect.nl bied je diverse soorten matten aan, elk met hun unieke eigenschappen, zodat er voor elk doeleinde een passende mat is. Deze matten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Om jouw keuze voor een deurmat eenvoudiger te maken, worden hier diverse soorten matten met hun belangrijkste eigenschappen besproken.

 

Droogloopmatten

Zoals de naam al zegt, zorgt de droogloopmat ervoor dat je droog jouw weg naar binnen kunt vervolgen. Deze matten zijn meestal gemaakt van katoen, een materiaal dat vocht goed opneemt en vasthoudt — precies de gewenste functie. Als je kiest voor een droogloopmat op maat, kun je verschillende rolbreedtes kiezen. Die kunnen wij natuurlijk ook gelijk voor je op maat snijden, zodat je de juiste lengte en breedte hebt.

 

Schoonloopmatten

In tegenstelling tot droogloopmatten nemen schoonloopmatten veel minder vocht op, maar ze hebben een meer schrapende functie, waardoor vuil beter wordt opgevangen. Deze eigenschap danken de matten aan hun structuur van kunstvezels, waardoor ze wat stugger zijn dan droogloopmatten. Deze matten zijn over het algemeen niet wasbaar in de machine. Je kunt kiezen voor een standaard maat(vaak met rubberen stootrand) of een schoonloopmat op maat(vaak zonder rubberen stootrand).

 

Buitenmatten

Als je een goede buitenmat zoekt, bieden wij bij Deurmatdirect.nl een groot assortiment aan. Een kwalitatief goede buitenmat is bestand tegen weersinvloeden. Buitenmatten zijn vaak gemaakt van kunststof en rubber en hebben een goede vuilopname. We bieden ook de mogelijkheid een buitenmat op maat te leveren.

 

Kokosmatten

Kokosmatten zijn gemaakt van vezels van de bast van de kokosnoot, een stugge, taaie vezel die goed bestand is tegen vocht en schimmel. Daardoor zijn ze vooral geschikt voor binnengebruik, tenzij ze buiten onder een afdak liggen. Deze matten leveren wij in allerlei afmetingen, diktes en kleuren. 

 

Weekmakervrije deurmatten

Als je op zoek bent naar een mat die geschikt is voor PVC vloeren of PU gietvloeren, dan zijn de weekmakervrije deurmatmatten van Deurmatdirect.nl een uitstekende keuze. Deze matten bevatten geen weekmakers, waardoor ze geen schadelijke stoffen afgeven die de onderliggende vloer kunnen aantasten. Dit maakt ze ideaal voor gebruik op gevoelige vloertypes waar traditionele matten schade zouden kunnen veroorzaken. Bovendien zijn ze milieuvriendelijk en veilig voor gebruik in huis, wat ze perfect maakt voor huishoudens met kinderen en huisdieren. De duurzaamheid en veiligheid van deze matten bieden een zorgeloze oplossing voor het behouden van schone en beschermde vloeren.

 

Projectmatten

Veel matten uit ons assortiment zijn geschikt voor projecten, dus te gebruiken op plaatsen die intensief worden belopen. Een projectmat kan bijdragen aan een schoner interieur op plaatsen waar veel voetpassages per dag plaatsvinden.