Soorten deurmatten

Wij van Deurmatdirect.nl leveren diverse soorten matten met ieder hun eigen unieke eigenschappen. Zo is er voor elk doeleinde een passende mat. De matten zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afmetingen.
Om uw keuze voor een deurmat wat eenvoudiger te maken worden hieronder diverse soorten matten met hun belangrijkste eigenschap besproken.

 

Droogloopmatten

Het woord zegt het eigenlijk al. De mat zal er voor zorgen dat u droog uw weg naar binnen kunt vervolgen.
Droogloopmatten zijn doorgaans gemaakt van katoen. Katoen heeft de eigenschap vocht goed op te nemen en vast te houden. En dat is precies de gewenste functie.
Als u kiest voor een droogloopmat op maat kunt u verschillende rolbreedtes kiezen, die kunnen wij natuurlijk ook gelijk voor u op maat snijden zodat u de juiste lengte en breedte heeft.
Enkele voorbeelden van droogloopmatten zijn de  Aqua Stop, Watergate, Natuflex, Aqua Luxe, Majestic en de Mistral

 

Schoonloopmatten

De schoonloopmat neemt in tegenstelling tot de droogloopmat veel minder vocht op. Schoonloopmatten hebben echter een meer schrapende functie, waardoor vuil beter wordt opgevangen. Deze eigenschap dankt de mat aan zijn structuur van kunstvezels. De schoonloopmat is daardoor wat stugger dan de droogloopmat. Wanneer u kiest voor een mat op maat vanaf de rol, houdt u er dan rekening mee dat er aan weerszijden een rubberrand van 2.5 cm zit. Hierdoor zal de eigenlijke stofmaat in totaal 5 cm smaller zijn. Door het materiaal waaruit de mat vervaardigd is, is de schoonloopmat over het algemeen niet te wassen in de machine.Kortom, de droogloopmat heeft een uitstekende vochtopnemende functie en de schoonloopmat is uitermate geschikt voor het opvangen van vuil.Enkele voorbeelden van schoonloopmatten uit ons assortiment; de Portal, Diamond, Passion, Luxor, Twister, Spectrum en de Mars.

 

Buitenmatten

Zoekt u een goede buitenmat, dan bent u bij Deurmatdirect.nl aan het juiste adres. Wij bieden een groot assortiment aan buitenmatten. Een kwalitatief goede buitenmat is bestand tegen de weersinvloeden. Waar binnenmatten meestal bestaan uit een tapijtpool voor vochtopname, moet een buitenmat bestand zijn tegen de inwerking van regen, zon, sneeuw e.d. Daar worden dus andere eisen aan gesteld. Een kwalitatief goede buitenmat zal een goede vuilopname hebben.
Bij Deurmatdirect.nl heeft u de keuze uit een groot assortiment buitenmatten. Tevens bieden wij de mogelijkheid een buitenmat op maat te leveren.
Buitenmatten bestaan veelal uit kunststof en rubber.
Een aantal voorbeelden uit ons assortiment buitenmatten zijn; de Outline, Topline, Quadro Scrape, Astro Turf, Condor, Trendy, Porto, Fingertip en de Domino.

 

Kokosmatten

De naam zegt het al, de kokosmat bestaat uit vezels die afkomstig zijn van de bast van kokosmatten, een stugge, taaie vezel. De vezel is goed bestand tegen vocht en schimmel en daardoor uitermate geschikt om te verwerken in matten. Kokosmatten zijn eigenlijk alleen geschikt voor binnengebruik. Alleen als de mat buiten onder een afdak ligt, kan hij daar ook worden toegepast.
Wij van Deurmatdirect.nl leveren de kokosmat in allerlei afmetingen, diktes en kleuren.
Een aantal voorbeelden hiervan zijn; de Ruco, Ruco met opdruk, Gazelle en de Impala.

 

Naaldviltmatten

Naaldviltmatten zijn matten vervaardigd uit kunststof, in dit geval polypropyleen. Kunststofvezels zorgen voor een goede schrapende functie. De vezels staan bij de naaldviltmat dicht op elkaar, waardoor het de mat geschikt maakt voor gebruik binnenshuis.
Wij van Deurmatdirect.nl beschikken over een groot assortiment naaldviltmatten. Tevens bestaat ook bij deze serie de mogelijkheid tot een mat in de door u gewenste afmeting.
Voorbeelden van te leveren naaldviltmatten; de Everton, Renox, Mega Rib, Variant, Baltic en de Object.

 

Projectmatten

Een groot aantal matten uit onze voorraad zijn projectgeschikt, d.w.z. te gebruiken op plaatsen welke intensief worden belopen. Op plaatsen waar veel voet passages per dag plaatsvinden, kan een projectmat bijdragen tot een schoner interieur.

Voorbeelden van onze projectmatten zijn; de Delta, Alfa, Profi Brush, Profi Lux, Spaghetty en de Curly.