weekmakervrije deurmat

 

Ben je op zoek naar een nieuwe schoonloop- of droogloopmat? Er zijn veel dingen die je niet weet van deurmatten en dit leidt mogelijk tot teleurstellingen. Natuurlijk zit je niet te wachten op een verkleurde vloer. Wil je niet het risico lopen op een ontevreden aankoop? Houd bij de aankoop van een deurmat rekening met zogenaamde weekmakers. Wat dit zijn en welke nadelen dit oplevert, daar vertellen we je meer over in dit blogartikel. En natuurlijk laten we je ook graag kennismaken met ons assortiment van weekmakervrije deurmatten.

Wat zijn weekmakers?

Weekmakers zijn stoffen die veelal aan kunststof- en rubberproducten worden toegevoegd om ze flexibel te maken. Van sommige weekmakers is bekend dat ze schadelijk zijn, dit geldt bijvoorbeeld voor ftalaten. Meestal is de concentratie ftalaten laag en is het niet direct gevaarlijk voor je gezondheid. Bij een te hoge concentratie is dit wel het geval en leidt het mogelijk tot gezondheidsproblemen bij baby's, zwangere vrouwen en kinderen. Bovendien kan het ook de hormoonhuishouding ontregelen. Een goede reden om aanraking met ftalaten zoveel mogelijk te voorkomen.

Welke nadelen kleven er aan weekmakers in deurmatten?

Ftalaten kom je ook regelmatig tegen in de rug van een deurmat. Met deze weekmaker blijft kunststof en dus je deurmat soepel. Toch leidt dit mogelijk ook tot schade aan je vloer, want ook een pvc-vloer en gietvloer beschikken veelal over ftalaten. Gebruik je de deurmat in combinatie met een pvc-vloer, dan ontstaat er mogelijk een chemische reactie waardoor verkleuring in je vloer optreedt. Dit is een risico dat je liever niet loopt en daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar een weekmakervrije deurmat. Gelukkig hebben we bij Deurmatdirect.nl keuze genoeg uit deurmatten!

Wat bedoelen we met een weekmakervrije deurmat?

Vrijwel elke deurmat is voorzien van een kunststof achterzijde inclusief de nodige weekmakers. Een weekmakervrije deurmat beschikt over een rug van nitril, een sterk en synthetisch rubber. Dit type deurmat is echter vrij van ftalaten en dus ontbreekt een van de meest schadelijke weekmakers. Wat dit oplevert? Een minimaal risico op een verkleurde vloer. Om die reden is een weekmakervrije deurmat de beste keuze voor je huidige of nieuwe pvc-vloer of gietvloer. Word je hier blij van? Neem snel een kijkje bij ons aanbod weekmakervrije deurmatten.

Welke voordelen biedt de weekmakervrije deurmat?

Ga je voor een weekmakervrije deurmat? Dit type deurmat brengt veel aantrekkelijke voordelen met zich mee. We zetten ze voor je op een rij:

- De weekmakervrije deurmat beschermt een pvc-vloer of gietvloer tegen verkleuring;
- De weekmakervrije deurmat stop je zonder problemen in de wasmachine;
- De weekmakervrije deurmat is er in een droogloop- en schoonloopuitvoering;
- De weekmakervrije deurmat beschikt over een antislipwerking en dit voorkomt heel wat val- en struikelpartijen.

Een nieuwe deurmat nodig voor de entree van je bedrijf of woning? Bestel een weekmakervrije deurmat bij Deurmatdirect.nl en kies voor kwaliteit tegen een eerlijke prijs!

Weekmakervrije deurmat op maat

Wil je een afgewerkte deurmat die je direct kan gebruiken voor je entree? Bekijk het aanbod in onze webshop en bestel de gewenste maat online. Wil je een weekmakervrije deurmat zonder rand of een mat die volledig op maat is gemaakt? Leg je wensen aan ons voor, want we helpen je graag aan een deurmat waar jij blij van wordt. Twijfel je of een deurmat uit onze groothandel geschikt is voor jouw vloer? Neem gerust contact op met een van onze professionals voor vrijblijvend advies. We vinden het belangrijk dat je een tevreden aankoop doet in onze webshop.

Bestel een weekmakervrije deurmat bij Deurmatdirect.nl

Wil je een nieuwe deurmat die vrij is van weekmakers? Je zoektocht naar een deurmat zonder weekmakers eindigt bij Deurmatdirect.nl. Wij verkopen allerlei deurmatten die vrij zijn van schadelijke ftalaten. Behalve een snelle levering profiteer je ook van gratis verzending bij een aankoop vanaf € 200,-. Wat voor soort mat je ook zoekt, met onze collectie deurmatten zorg je te allen tijde voor een schone en veilige entree.