een goede deurmat

 

Ben je op zoek naar een goede deurmat die vuil, zand en modder effectief van je schoenen verwijdert? Met een borstelmat heb je goud in handen! Dit type deurmat is onmisbaar bij iedere entree van een woonhuis, winkel of bedrijfspand. Waarom is het zinvol om een borstelmat aan te schaffen, welke voordelen levert het op en hoe belangrijk is het om deze mat te combineren met een droogloopmat? Lees snel verder, want we leggen het je graag uit.

Waarom je kiest voor een borstelmat

Is het buiten guur of spelen je kinderen graag in de zandbak en wil je voorkomen dat er vuil mee naar binnen komt? Een borstelmat is een interessante keuze omdat het viezigheid onder schoenen verwijdert. De aankoop van een borstelmat helpt je dus af van heel wat smerigheid in huis. Deze mat is er niet alleen voor particulieren, maar ook zeker geschikt voor ondernemers. Hoe prettig is het als klanten een schone winkel of bedrijf binnenstappen?

Hoe werkt een borstelmat?

Een borstelmat is er om het grove vuil onder je schoenzolen vandaan te halen. Dit gebeurt zodra je je voeten veegt op de mat. De stevige borstels maken de schoenzolen schoon en het vuil afkomstig van jouw schoenen blijft achter in de deurmat. Omdat je het vuil van je voeten schraapt, ziet het er binnen ook een stuk fraaier uit. Je hoeft namelijk geen zand, grond, grind en ander vuil op te vegen en ook de stofzuiger kan je prima achterwege laten.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een borstelmat?

Haal je een borstelmat in huis of schaf je een exemplaar aan voor je bedrijf? Dit levert je altijd voordelen op:

- De mat verwijdert vuil en dus bescherm je ook je vloer;
- De mat kenmerkt zich door een exclusieve uitstraling;
- De mat is eenvoudig te reinigen met warm water en wat zeep;
- De mat gaat zeker tien jaar mee;
- De mat is ook geschikt voor niet gelijke ondergronden.

Ben je overtuigd van de borstelmat voordelen? Ga vooral op zoek naar een geschikt exemplaar voor jouw entree!

Borstelmat

Waar leg je een borstelmat neer?

Een borstelmat is bedoeld voor buiten bij een voor- of achterdeur. Bedrijven plaatsen de mat buiten bij de entree. Het is namelijk de bedoeling dat vuil en viezigheid letterlijk buiten blijven. Dit alles zorgt namelijk voor een gastvrije en schone entree. Daarom is de borstelmat een perfecte voetenveger voor particulieren en bedrijven.

Hoe duurzaam is een mat met borstels?

Een borstelmat is een deurmat die jarenlang meegaat. De mat is namelijk perfect bestand tegen weer en wind. Dit betekent dat de mat ook de levensduur van je vloer verlengt en daarnaast verminder je flink op schoonmaak- en onderhoudskosten. Aan een goede borstelmat beleef je daarom jarenlang plezier. Om die reden wordt dit type deurmat veelvuldig ingezet bij woonhuizen, scholen en bedrijfspanden.

Wat kan je met een droogloopmat?

Een borstelmat is dus een echte buitenmat, maar hoe zit het dan met een mat binnenshuis? Een mat die je binnen gebruikt, wordt ook wel een droogloopmat genoemd. Deze mat verwijdert het vocht onder je schoenen en dit is ideaal wanneer de regen met bakken uit de hemel valt. Na het schoonvegen van je schoenen op de borstelmat, stap je op de droogloopmat zodat je met droog schoeisel een ruimte binnengaat.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een droogloopmat?

De droogloopmat heeft naast de borstelmat een aantal interessante voordelen:

- Een droogloopmat absorbeert veel vocht, namelijk tot zes liter per vierkante meter;
- De ruimte achter de mat blijft droog zodat ook de vloer schoon blijft;
- Een droogloopmat voorkomt dat de vloer glad wordt en verkleint daarmee het risico op valpartijen;
- Binnen enkele stappen zijn je schoenen droog, want katoen neemt vocht snel en effectief op.

Let er wel op dat je een droogloopmat regelmatig stofzuigt. Vuil blijft namelijk op de mat liggen, tenzij je de mat combineert met een borstelmat!

Waarom je een borstelmat combineert met een droogloopmat

Vang je bij voorkeur twee vliegen in één klap? Ga dan voor een borstelmat én een droogloopmat. Vuil blijft achter op de buitenmat en vocht wordt razendsnel opgenomen door een katoenen droogloopmat. Op die manier weet je zeker dat de entree van je woning of bedrijf veilig en schoon is. Bovendien ben je veel minder tijd kwijt aan poetswerk. Kortom: investeer in een borstel- en droogloopmat en profiteer van een schrapende en drogende werking!