waarom kiezen mensen voor een droogloopmat

 

Een natte hal of keuken is uiterst vervelend. Vooral bij regenachtig weer haal je heel wat nattigheid in huis. Dit geldt bijvoorbeeld in woningen met opgroeiende kinderen.
Natte vloeren komen er vaak voor, omdat kinderen al snel met vochtige schoenen binnenstormen. Maar ook bedrijven ervaren hinder door natte en vieze vloeren. Natuurlijk zit je daar niet op te wachten en gelukkig is er ook een oplossing voor: de droogloopmat! Wat is dit voor soort mat en waarom kiezen steeds meer mensen voor de aanschaf van een droogloopmat?

Wat is een droogloopmat?

De droogloopmat is bedoeld om je schoenen droog te lopen. Zachte nylonvezels van deze deurmat drogen je schoenzolen af als een handdoek. Een binnenruimte blijft altijd droog, omdat regenwater achterblijft in de mat. Daarom is de droogloopmat een mat die je vaak tegenkomt bij de entree van winkels, kantoorpanden en woonhuizen. De droogloopmat is daarom de perfecte strijder tegen alles wat nat is. Dit type deurmat is dus perfect geschikt voor zowel woningen als bedrijven!

De droogloopmat heeft een absorberende werking

De droogloopmat absorbeert enorm veel water. Een gemiddelde mat verwerkt slechts twee of drie liter vocht per vierkante meter, terwijl dit bij een droogloopmat al snel acht liter is. Dit type deurmat is dus efficiënt als het aankomt op vochtopname. Zorg daarom dat je minimaal één droogloopmat in je hal, keuken of entree hebt liggen. Op die manier houd je het meeste vocht buiten de deur!

Je profiteert van droge en schone schoenen

De droogloopmat is een inloopmat die je bijna altijd binnen tegenkomt. Voor je je huis of winkel binnenstapt, zijn je schoenzolen helemaal droog. Daarom is de droogloopmat een geliefde deurmat voor winkels en kantoorpanden. Een schone entree maakt namelijk indruk op bezoekers en klanten en nodigt sneller uit om eens binnen te stappen. Dus ook als bedrijf heeft het meerwaarde om een droogloopmat aan te schaffen.

Je voorkomt een smerige en natte vloer

Met een droogloopmat voorkom je een vochtige en vieze vloer. Omdat de deurmat veel vocht absorbeert, blijft ook de ruimte achter de mat droog. En dus heb je geen last meer van natte vloeren in je huis, winkel of kantoor. Op die manier voorkom je dat je na iedere regenbui een vloer staat te dweilen. Voor bedrijven levert het ook een besparing in de schoonmaakkosten op, want de schoonmaakfrequentie is met de aankoop van een droogloopmat beduidend lager.

Je verkleint de kans op gladheid en glijpartijen

Een droogloopmat voorkomt een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis en mogelijk ook allerlei medische kosten. Dankzij een droogloopmat verklein je namelijk de kans op een gladde vloer en dus ook een eventuele valpartij. Dit type deurmat maakt de binnenkomst in een huis of een ander gebouw daarom altijd veiliger. En omdat je niet uitglijdt, kom je ook niet ongelukkig ten val. En dus hoef je ook niet thuis te zitten met een gebroken arm of been.

Je geniet van een mooie en veilige entree

Een schone entree maakt altijd indruk op iedereen die een ruimte binnenstapt. Wil je gasten op een warme wijze welkom heten? Dan is de keuze voor een droogloopmat snel gemaakt. Een deurmat is namelijk een belangrijke sfeerbepaler. Met een gezonde, representatieve en veilige entree investeer je in een smaakvolle uitstraling. Een uitstekende reden om een droogloopmat aan te schaffen!

Je hebt keuze uit allerlei modellen en kleuren

De droogloopmat is verkrijgbaar in allerlei modellen en kleuren. Een prettige bijkomstigheid, want interieurs zijn niet allemaal hetzelfde. Ga daarom voor een droogloopmat in een vormgeving en kleur die jou aanspreken. Uiteraard kan je je te allen tijde laten adviseren door een deskundige. Op die manier weet je zeker dat je de juiste droogloopmat in huis haalt.

De droogloopmat is gemakkelijk schoon te maken

De mat is een item die je vaak vergeet schoon te maken. Toch is het belangrijk om dit structureel te doen en dit is bij een droogloopmat geen enkel probleem. Maak je de mat regelmatig schoon, dan blijft de effectiviteit behouden. De droogloopmat is geschikt voor de wasmachine, mits je de mat op maximaal 40°C wast. Is je deurmat niet geschikt voor in de wasmachine, dan kan je de mat ook laten reinigen door een professioneel bedrijf.

Bestel een droogloopmat op maat

Heb je een bijzondere entree en wil je een droogloopmat die daar mooi op aansluit? Bijna altijd is een droogloopmat op maat mogelijk bij de aankoop van een droogloopmat. Logisch, want je wilt vooral een mat die past bij de entree van je huis of bedrijf.