schoonloopmat deurmat voor binnen

 

 

Zoek je een goede voetenveger die vuil perfect buiten de deur houdt? De schoonloopmat kenmerkt zich door een schrapende werking zodat je zand, steentjes en andere viezigheid niet mee naar binnen brengt. Klinkt jou dit als muziek in de oren en wil je een mat die vuil vakkundig van je schoenzolen verwijdert? Haal de schoonloopmat in huis of investeer in deze deurmat voor je bedrijf en ontdek direct welke voordelen dit type deurmat je oplevert. Waarom dit altijd loont, lees je hier!

Wat is een schoonloopmat?

De schoonloopmat is een deurmat van nylon of polyester die vuil verwijdert dankzij de harde vezels. Zand, steentjes en bladeren, ze dragen al snel bij aan een vieze hal of keuken. Dit betekent dat jij aan de slag moet, want de vloer wordt al vies of raakt zelfs beschadigd. Daar wordt niemand blij van, ook jij niet! Gelukkig zijn er schoonloopmatten voor binnen en buiten verkrijgbaar die iets aan dit probleem doen. Een goede reden om op zoek te gaan naar een passende schoonloopmat. Heb jij voorkeur voor een deurmat?

Hoe werkt een schoonloopmat?

Met schoeisel neem je al snel vuil mee naar binnen. Gelukkig is vuilopname het belangrijkste doel van een schoonloopmat. Dit heeft alles te maken met de borstelende en vuilschrapende functie van dit type deurmat. Bij elke stap wordt de schoenzool schoongeveegd. Het vuil wordt in de deurmat opgeslagen en loop je dus niet mee de entree in Verder heeft een goede schoonloopdeurmat ook een absorptievermogen van ongeveer vier liter per vierkante meter. Naast vuil wordt er dus ook heel wat vocht opgenomen. Ideaal tijdens een fikse regenbui of een miezerige dag. Kortom: deze deurmat is hoe dan ook een aanwinst voor thuis!

De voordelen van de schrapende functie van een schoonloopmat

Het schrapende effect van een schoonloopmat brengt allerlei voordelen met zich mee. Benieuwd welke dat zijn? Wij zetten ze voor je op een rij:

- De aankoop van een schoonloopmat bespaart je heel wat schoonmaakwerk en levert bedrijven een aantrekkelijke kostenbesparing op;
- Dankzij deze deurmat zorg je voor meer veiligheid en minder valpartijen en daarmee geef je vorm aan een warm welkom;
- De eerste indruk wordt bepaald bij de entree en dit is vooral voor bedrijven gunstig, want het leidt ongetwijfeld tot meer omzet;
- Met een schoonloopmat behoud je de hygiëne, uitstraling en kwaliteit van je vloer;
- De schoonloopmat is multifunctioneel en geschikt voor allerlei plaatsen in of rondom je huis of bedrijf.

Waarin verschilt een schoonloopmat van een droogloopmat?

Een schoonloop- en droogloopmat beschikken allebei over een schrapende werking, maar bij de schoonloopmat is deze functie dominant. Dit betekent dat vuil beter wordt opgevangen. Het doel van een droogloopmat is om vocht op te nemen, meestal tot zo'n acht liter vocht per vierkante meter. De schoonloopmat neemt dan wel minder water op, maar absorbeert behalve vuil ook vocht. Voor het gewenste resultaat zijn de schoonloop- en droogloopmat prima met elkaar te combineren. Hoe je dat doet, lees je in de volgende alinea.

Combineer een schoonloopmat met een droogloopmat

Twijfel je over welk type deurmat het beste aansluit op je wensen? De schoonloopmat is een perfecte aanvulling op de droogloopmat en andersom geldt dit net zo. Leg buiten een schoonloopmat neer om het grove vuil onder schoenzolen te verwijderen. Combineer dit met een droogloopmat in de entree om schoenzolen goed droog te maken. Wil je niet continu de hal of entree schoonmaken of besparen op schoonmaakkosten voor je bedrijf? Koppel de schoonloopmat aan een droogloopmat en doe je gasten en ook jezelf een groot plezier!

Bestel een schoonloopmat in de gewenste maat

Wil je een oersterke en slijtvaste schoonloopmat om vuil buiten de deur te houden? Ga dan voor een schoonloopmat op maat en koop er ook een droogloopmat bij. Er zijn deurmatten in vaste maten verkrijgbaar, maar het is ook een optie om een schoonloopmat in een afwijkende maat aan te schaffen. Op die manier is het voor iedere doelgroep mogelijk om een passende deurmat te kopen.