multifunctionele schoonloopmat

 

Een schoonloopmat kun je zien als een warm welkom voor je huis, maar ook als een warm welkom voor het schoonmaken van je huis. Het is ontzettend vervelend als je dag in dag uit je huis moet schoonmaken vanwege al het vuil dat je mee naar binnen loopt. In zo'n geval biedt een schoonloopmat de juiste oplossing! Bij de deur kun je een schoonloopmat neerleggen en die doet al het werk voor je. Het vuil onder je schoenen blijft op de mat zitten en zo voorkom je onnodige extra vuiltjes in je huis!

 

De schoonloopmat en kokosmat

De schoonloopmat verwijdert het vuil van je schoenzolen. Dit komt door dat de stugge kunststofvezels op de mat waarbij je bijvoorbeeld zand, modder, steentjes en ander soort vuil van de onderkant van je schoenen schraapt. Als je bang bent dat er vuil achterblijft in de groeven van je zolen dan zit je ook goed met de schoonloopmat. De schoonloopmat heeft geen moeite om het vuil hiertussen te verwijderen. Het voordeel van de schoonloopmat is dat het makkelijk in onderhoud is. Eenmaal dat je de schoonloopmat enkele keren hebt gebruikt dan kun je het makkelijk uitkloppen en stofzuigen. Hierdoor loop je ook geen risico om het vuil dat achterblijft in de mat toch nog naar binnen te lopen. Tot slot heeft de schoonloopmat ook nog een andere functie, hij neemt namelijk ook vocht op!

Een kokosmat is zoals de naam al zegt gemaakt van kokos. In dit geval gaat het om kokosvezels en dit is een zeer sterk, duurzaam en krachtig materiaal. Bij goed onderhoud kan de kokosmat jarenlang goed gebuikt wordt en blijft het in mooie staat. Het is namelijk belangrijk om de kokosmat te beschermen tegen schimmels, omdat het een natuurproduct is en het hiervoor gevoelig is. Tevens hebben de weersomstandigheden ook invloed op de kwaliteit van de mat. Echter, met goed onderhoud kom je al heel ver en dan zitten er genoeg voordelen aan de kokosmat! Zo schraapt de mat gemakkelijk vuil van je schoenen door de harde kokosvezels die goed omhoog blijven staan door de ruwheid. Tevens past deze mat overal bij door het natuurlijke materiaal. De kokosmat is beschikbaar in meerdere kleuren en hierdoor past er altijd wel eentje in jouw interieur!

 

Waarom nou precies een schoonloopmat?

Het is duidelijk dat een schoonloopmat meerdere voordelen heeft. Echter, naast het weghouden van onnodig vuil, wat zijn de voordelen nog meer? Zoals eerder gezegd biedt een schoonloopmat een warm welkom. Dit komt doordat de entree van je huis of bijvoorbeeld je kantoor het eerste contact is met jou en je medemens. Door een mooie en goede schoonloopmat aan te schaffen biedt je dit warme welkom en is de eerste indruk meteen goed! Mensen voelen zich hierdoor meer dan welkom. Tevens komt er ook een stukje veiligheid om de hoek kijken. Als het heeft geregend ontstaat er de kans op slipgevaar. Bij gladde weersomstandigheden is er nou eenmaal een grotere kans op uitglijden en dit wil je liever voorkomen. Met een schoonloopmat beperk je dit gevaar! Daarnaast is het ook goed voor het interieur van je huis. In dit geval gaat het vooral om je vloer. Als je altijd vuil naar binnen loopt dan gaat dit ook in je vloer trekken. Dit is het laatste wat je wilt, omdat je wilt voorkomen dat je vloer al snel aan vervanging toe is. Door je schoonloopmat goed te onderhouden behoud je dat warme welkom, houd je je huis en dergelijke schoon en netjes en kun je langer profiteren van de goede kwaliteit van je huis!

 

Altijd een schoonloopmat op maat

Het is verleden tijd om aan specifieke afmetingen te moeten voldoen. Tegenwoordig kun je vrijwel altijd een deurmat op maat maken. Mocht je een mooie mat in de winkel hebben gezien, maar voldoet het net niet aan jouw verwachtingen of smaak? In zo'n geval hoeft dat geen enkel probleem te vormen doordat je een specifiek design, kleur en afmeting kan samenstellen. Niet iedereen heeft tenslotte dezelfde smaak en waar jij misschien blij wordt van een rustig design heeft de ander dat liever niet. Gelukkig heb je dan de keuze om een schoonloopmat op maat te maken.

 

Een schoonloopmat voor binnen of buiten

Een schoonloopmat kan praktisch zijn voor zowel binnen of buiten. Een kokosmat kan soms bijvoorbeeld beter binnen worden gelegd vanwege de kwaliteit en het natuurproduct. Mocht je vaak bemodderde laarzen hebben is het weer fijn om de schoonloopmat buiten te leggen, zodat je binnen niet hoeft te hinkelen omdat je bang bent dat je het vies maakt. Waar je ook naar op zoek bent, een schoonloopmat is multifunctioneel en het heeft altijd de goede oplossing waar je naar op zoek bent! Het belangrijkste is dat jij je prettig voelt bij dat extra detail dat een schoonloopmat verschaft en dat je kiest voor de mat die aansluit op jouw eigen smaak.