welke deurmat past bij jou

 

Wie op zoek is naar een deurmat hoeft niet lang te zoeken. Deurmatten zijn volop verkrijgbaar. Je hebt een ruime keuze uit verschillende soorten binnen- en buitenmatten die zijn gemaakt van verschillende materialen en zijn uitgevoerd in allerlei kleuren. Of je nu op zoek bent naar een grote of juist een kleinere deurmat, er is altijd wel een mat voor jou te vinden. Toch is er een probleem. Wanneer je kiest voor een mat met een standaardformaat, dan moet je maar hopen dat deze ook daadwerkelijk de juiste afmeting heeft. Dat probleem heb je niet wanneer je kiest voor een deurmat op maat.Een deurmaat die voldoet aan jouw wensen

Het belang van een goede en mooie deurmat moet je niet onderschatten. Het eerste dat jouw gasten tenslotte zien, is je deurmat. Omdat je bezoekers hun schoenen vegen op die mat, is het is ook het eerste contact met jouw woning, winkel, kantoor etc. Een deurmat is met andere woorden een echte binnenkomer. Die mat mag er dus best goed uitzien, moet daarnaast uitstekend passen bij jouw interieur en ook comfortabel en functioneel zijn.

Droogloopmat

Hoe wordt een deurmat op maat gemaakt?

Voor een deurmat die het beste bij jou past, moet je de door jou gewenste lengte en breedte doorgeven. Het is belangrijk dat je dit secuur en tot op de millimeter opmeet. Zeker als je een mat in de vloer wil hebben, zoals in een uitsparing bij de deur, of over de hele breedte van je entree. De mat wordt vervolgens vakkundig en precies volgens jouw aanwijzingen afgesneden. Vaak is het ook mogelijk om een eigen logo, afbeelding of tekst op een mat te laten drukken. Op die manier, geef je jouw deurmat een heel persoonlijke tint.Welke soort deurmatten kun je kiezen?

Als je op zoek bent naar een mat voor binnen in huis, heb je de keuze uit schoonloopmatten, droogloopmatten en kokosmatten. Deze matten hebben allemaal hun specifieke eigenschappen. Waarin verschillen ze nu eigenlijk en wanneer kies je voor een van deze deurmatten?

 

  • Schoonloopmatten zijn uitermate geschikt voor iedereen die graag wil dat de vloer schoon blijft. Deze sterke matten, die over het algemeen zijn gemaakt van nylon, schrapen niet alleen het vuil van de schoenen, maar beschikken ook over een structuur die ervoor zorgt dat het vuil voor het oog verborgen blijft. Dit komt omdat het meeste vuil door de sterk gedraaide vezels heen naar beneden zakt.
  •  
  • Droogloopmatten zijn voornamelijk bedoeld om je schoenen snel te drogen. Dit soort matten hebben namelijk het vermogen om veel vocht te absorberen. Dat is bijvoorbeeld handig voor een winkel of een horecagelegenheid waar veel mensen in- en uitlopen. Vocht in combinatie met vuil onder de schoenen ziet er al gauw vies uit. Met deze matten die zijn gemaakt van katoen, heb je daar dus geen last van. Hoewel een droogloopmat zeer nuttig is vanwege de goede drogende werking, kunnen ze minder vuil opnemen dan schoonloopmatten. Het meeste vuil blijft achter op het oppervlak van de mat. Het is dus wel noodzakelijk om dit type deurmat regelmatig te reinigen met een stofzuiger. Hierdoor voorkom je dat bezoekers het vuil via hun zolen mee naar binnen nemen.
  •  
  • Kokosmatten zijn gemaakt van natuurlijke vezels in plaats van kunststofvezels. Dat geeft jouw entree dan ook een authentieke uitstraling. Kokosmatten zijn bovendien erg sterk en gaan vrij lang mee. Daarom is het een geliefd product voor in huis. Dankzij de harde kokosvezels wordt het vuil grondig van de zolen geschraapt en hou je de vloer schoon. Dit soort matten kun je ook prima op maat laten maken, zodat je ze in een vloer kunt leggen. Daarnaast kunnen ze gemakkelijk worden voorzien van een print, waardoor jij jouw eigen persoonlijke deurmat in huis hebt.
  •  

Conclusie: Heb jij je keuze al gemaakt? Voor iedere soort mat is wat te zeggen. Ligt jouw prioriteit bij het voorkomen van een vieze natte vloer, of bij een schone vloer en zo min mogelijk vuil op je mat? In het eerste geval is de droogloopmat op maat het meest geschikt, in het tweede geval ben je het meest gebaat bij een schoonloopmat of kokosmat.