deurmat op maat
 
Bij regenachtig weer is een van de problemen dat er een hoop nattigheid mee het huis in komt. Zeker als je kinderen hebt die linea recta het huis in banjeren nadat ze buiten hebben gespeeld, heb je al snel met een natte hal of bijkeuken te maken. Vervelend genoeg! Maar gelukkig zijn dit soort situaties snel en gemakkelijk op te lossen door een droogloopmat te gebruiken. Wat is een droogloopmat precies? Wat zijn de verschillen tussen een droogloopmat en een schoonloopmat? Welke pluspunten heeft het gebruik van een droogloopmat te bieden? En wanneer je een droogloopmat zoekt, waar moet je dan op letten om de juiste keuze te maken?

Wat is een droogloopmat en waarin verschilt deze van een schoonloopmat?

Een droogloopmat is, zoals de naam al suggereert, een mat die bij een ingang ligt (van een woning, winkel of bedrijf) en die bedoeld is om de schoenen droog te lopen. Droogloopmatten zijn specifiek bedoeld om de schoenen bij binnenkomst te drogen van de personen die eroverheen lopen.
Een schoonloopmat is een heel ander soort mat dan een droogloopmat. Ook hier geeft de naam al aan wat een schoonloopmat precies doet: als je over een schoonloopmat loopt, schraapt de mat je schoenen aan de onderkant schoon. De polen op een schoonloopmat zijn erg stug en staan rechtop, zodat je als het ware met je schoenen het vuil eraf schraapt.

Alle pluspunten van droogloopmatten op een rijtje

Zoek je een mat die veel vocht absorbeert bij regenbuien? Dan is een droogloopmat de beste keuze die je kunt maken. Dit type matten heeft veel voordelen te bieden. In de eerste plaats is de hoeveelheid vocht die droogloopmatten opnemen, meer dan indrukwekkend te noemen. Waar een gemiddelde deurmat zo'n 2 tot 3 liter vocht per vierkante meter opneemt, zijn droogloopmatten in staat om tot wel 8 liter vocht per m2 te verwerken. Droogloopmatten zijn dus erg efficiënt als het gaat om het opnemen van grote hoeveelheden vocht.
Het feit dat een droogloopmat veel vocht absorbeert, heeft natuurlijk als tweede voordeel dat de ruimte achter de mat droog en daardoor een stuk schoner blijft. Je hebt geen last meer van nattigheid en vocht op de vloeren van je kantoor, woning, bedrijfspand of winkel. Nodeloos te zeggen dat dat een hoop schoonmaakwerk scheelt.
Een derde voordeel van droogloopmatten is dat je het hiermee veiliger maakt in het betreffende pand. Doordat er geen regenwater meer op de vloer komt, is de kans op gladheid en glijpartijen een stuk kleiner.
Ten slotte is het mooie van droogloopmatten dat er een ruime keuze is als het gaat om modellen en kleuren. Ook qua maten is er veel mogelijk.

Aandachtspunten als je een geschikte mat zoekt

Er zijn drie belangrijke aandachtspunten als je je oriënteert op geschikte droogloopmatten. Het belangrijkste is de maat: de mat moet natuurlijk perfect passen bij de ingang waar je deze wilt gebruiken. Ten slotte is de vormgeving en kleur van de door jou gewenste mat belangrijk. Qua kleur(en) en patronen heb je natuurlijk een mat nodig die past bij de interieurstijl!