deurmat op maat

 

De laatste jaren lijken de regenbuien in de zomer steeds heftiger en intenser te worden. Waar voorheen eigenlijk alleen de herfst zorgde voor regenoverlast, kan de zomer er tegenwoordig ook wat van. Alleen het verschil met de herfst is dat in de zomer meestal na één of twee dagen de zon weer lekker schijnt. Maar vergis je niet hoeveel water er naar beneden komt in een zomerse maand. Doordat het kort en hevig is, heb je vaak te maken met wateroverlast. Om te voorkomen dat jouw hele huis onder de vieze en natte voetstappen zit, is er de droogloopmat.


Hoe werkt een droogloopmat?

De naam zegt eigenlijk al waar zo’n mat voor is; namelijk je schoenen drooglopen. Onder de zolen van je schoenen zit allemaal vocht. Dit vocht wordt opgenomen door zo'n speciale mat. Het fijne is dat binnen enkele stappen op zo’n mat jouw schoenen helemaal droog zijn. Dit vocht wordt zo goed opgenomen omdat een droogloopmat van katoen wordt gemaakt. Op deze manier loop je nooit meer met natte schoenen je huis binnen.


Schoonhouden van droogloopmat

Door een hoog absorberend vermogen van een droogloopmat, drogen schoenen snel. Ideaal als je zelf thuiskomt tijdens een flinke regenbui. Maar natuurlijk ook heel prettig voor kinderen die graag ook met nat en vochtig weer nog even naar buiten gaan. Je moet de droogloopmat wel regelmatig even stofzuigen. Er blijft namelijk iedere keer vuil op de mat liggen. Als je geregeld de stofzuiger over de mat haalt, voorkom je dat je het vuil naar binnen loopt. Je houdt je vloer gemakkelijker schoon als die droog is. Een vloer waar water op ligt, wordt natuurlijk meteen ook vies.


Matten op maat snijden

Je kunt een droogloopmat in een standaard maat kopen. Dit is handig als je de mat voor standaard plek nodig hebt. Maar stel dat de mat ergens in moet komen liggen of een specifieke maat nodig hebt. Dan is een droogloopmat op maat ideaal. Je geeft de maten door en je krijgt de mat op de juiste afmeting thuisbezorgd.

 

De oplossing bij hevige zomerse regenbuien

Wil jij ook geen vieze voetstappen meer in huis? Bekijk dan de mogelijkheden voor een losse droogloopmat of voor een droogloopmat op een rol. Dit soort matten zijn verkrijgbaar in diverse maten en soorten, maar ook in verschillende vormen en kleuren. Er zit dus altijd wel een exemplaar tussen die in jouw interieur past. Aarzel niet langer en bevrijd jezelf van al die ergernissen tijdens hevige zomerse regenbuien.