specialist in deurmatten

 

Deurmatten zijn er voor binnen en buiten

De eerste vraag is of je op zoek bent naar een deurmat voor buiten of voor binnen? Een combinatie van een deurmat buiten en een deurmat binnen is overigens altijd de beste optie. Het grootste verschil tussen deze deurmatten is het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Zo moeten deurmatten voor buiten wel tegen allerlei weersomstandigheden bestand zijn en daarnaast zorgen deze deurmatten er voor dat het vuil juist buiten blijft. Deurmatten voor binnen daarentegen moeten praktisch maar ook nog eens stijlvol zijn. Daarnaast is het tegenwoordig ook mogelijk je deurmat op maat te laten maken. Uit welke deurmatten je kan kiezen lees je hier.

 

Deurmat op maat

Er zijn vanzelfsprekend heel veel “standaard” deurmatten te koop, maar deze passen niet altijd even goed. Daarom is het goed om te weten dat je tegenwoordig ook eenvoudig en voordelig je deurmat op maat kunt laten snijden. Op die manier kan je een mat perfect aan laten aansluiten op de rest van de vloer. Als de vloer bij de entree bijvoorbeeld een uitsparing heeft, zal de deurmat op maat gemaakt moeten worden. Hiermee wordt namelijk voorkomen dat er lelijke ruimtes ontstaan tussen de mat en de randen van die uitsparing. Als de deurmat op maat in de vloer komt te liggen, moet de lengte, breedte en de hoogte van de uitsparing gemeten worden. Het advies is om de mat nét een heel klein beetje boven het vloeroppervlakte uit te laten komen. Hiermee voorkom je dat men bij binnenkomst struikelt over de rand van de vloer. Mocht de door jou uitgekozen mat iets te laag uitkomen, dan zijn er verschillende manieren om dit voor jouw deurmat op maat op te lossen.

 

Droogloop matten

Droogloopmatten (de naam zegt het al) zijn voor binnen en zorgen ervoor dat de mat het vocht van het schoeisel absorbeert. Om dit mogelijk te maken, worden droogloop matten gemaakt van katoen of andere natuurlijke materialen die gemakkelijk vocht opnemen en vuil vasthouden. Droogloop matten zorgen er voor dat je geen vieze natte schoenafdrukken op je kostbare vloer krijgt en daarnaast voorkomen droogloop matten dat je met natte schoenen op een harde vloer uitglijdt en misschien daardoor wel ongelukkig ten val komt. Droogloop deurmatten zijn er in vaste afmetingen, maar een droogloopmat op rol maakt het mogelijk om dergelijke deurmatten op maat te bestellen. Je kunt bij een droogloopmat op rol kiezen uit verschillende rolbreedtes, zodat je altijd de juiste lengte en breedte krijgt. Een deurmat op maat maakt het plaatje bij de entree tenslotte perfect.

 

Rubber mat

Deze deurmatten nemen in vergelijking met droogloopmatten veel minder vocht op en worden voornamelijk als buitenmat gebruikt. Een rubber mat is door het schraap effect goed in het verwijderen en opvangen van vuil. Voor deurmatten buiten - zoals de rubber mat - is het belangrijk dat ze wat zwaarder en steviger zijn, zodat ze door het schrapen niet snel kapot gaan of wegwaaien bij stevige wind. Bij deurmatten waarbij de focus ligt op het opvangen van vuil en viezigheid, is de rubber mat de beste keuze.

 

Keukenloper

Een keukenloper valt weliswaar niet in de categorie deurmatten, maar omdat keukens veelal voorzien zijn van harde en tevens koude vloeren is een keukenloper wel een uitkomst. Naast warme voeten geeft een keukenloper je keuken een luxe uitstraling en fungeert een keukenloper als een beschermlaag van je keukenvloer. Een keukenloper vind je daarom ook bij een deurmatten specialist als Deurmatdirect, waar je een deurmat op maat of een keukenloper kunt kopen om de kostbare vloer in je woning te beschermen.

 

Perfecte deurmatten eenvoudig te bestellen

Er zijn veel meer verschillende deurmatten dan je misschien in eerste instantie zou verwachten. Bij Deurmatdirect.nl heb je een enorm breed aanbod in deurmatten. Binnen dit aanbod is een ook een groot deel van de deurmatten op maat te laten maken. Van een deurmat op maat tot een keukenloper op iedere gewenste lengte. De experts van Deurmatdirect.nl hanteren alleen precisie snijtechnieken om jouw deurmat exact op maat af te snijden in de afmetingen die je eenvoudig via de website door kunt geven. Op deze manier krijg je altijd de perfecte deurmat op maat gemaakt, die ook echt aansluit bij wat je wil hebben.

 

Deurmatten specialist

Als het om deurmatten gaat, is Deurmatdirect de grootste specialist. Het brede assortiment deurmatten in combinatie met de mogelijkheden van het perfect afsnijden van een deurmat op maat, zorgt er voor dat iedereen hier slaagt voor de juiste mat voor de beste prijs. De verkoopmedewerkers van Deurmatdirect.nl staan dagelijks voor je klaar om al je vragen op het gebied van deurmatten te beantwoorden of een passend advies te geven.