droogloopmat, bescherm uw entree

 

Ook last in de herfst- en wintermaanden van natte en vuile vloeren in huis of op kantoor? Met een droogloopmat beschermt je een entree perfect tegen vuil en vocht. Een natte of vochtige vloer vergroot ook nog eens het risico op een valpartij en dus is een goede mat een uitstekende keuze. De droogloopmat helpt je niet alleen aan een schone binnenkomst, maar brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Deurmatdirect.nl vertelt je alles over de droogloopmat, wat de functie is, welke voordelen dit type mat je oplevert en in welke uitvoeringen de deurmat verkrijgbaar is.

Wat is een droogloopmat?

Een droogloopmat kenmerkt zich door een bijzonder sterk vocht absorberend vermogen. Hij heeft dus een drogende functie zodat je niet met natte schoenen de keuken, hal of een andere ruimte binnenloopt. Het is daarom een mat die veelvuldig wordt gebruikt door woningeigenaren en bedrijven. Daarom is een droogloopmat een interessante optie op plaatsen waar sprake is van veel loopverkeer. Denk aan de entree, een hal of keuken. Bovendien gaat dit type mat verder dan bijvoorbeeld een schoonloopmat die slechts een reinigende functie heeft.

Wat is de functie van een droogloopmat?

Wat maakt het nu interessant om een droogloopmat aan te schaffen? Dit wordt vooral zichtbaar als je begrijpt wat de functie is van een droogloopmat. De belangrijkste functie van een droogloopmat is dat het vocht van buiten zoveel mogelijk wordt opgenomen door de mat. Dit betekent dat een ruimte binnen schoon en droog blijft. Ga je voor een schoonloopmat, dan kies je voor een mat die het wegschrapen van vuil als belangrijkste functie heeft. Kortom: de droogloopmat is er vooral om vocht op te nemen. Er zijn meer voordelen op te noemen van deze soort mat, maar dit verderop in het artikel aan bod.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een droogloopmat?

Het absorberen van vocht, dat is wat een droogloopmat doet. Wat zijn nog meer kenmerken van dit type mat? De rug van een droogloopmat die je bij ons aanschaft, is gemaakt van vinyl en dit voorkomt dat een mat gaat glijden. Dit is gunstig, want op die manier is een fikse valpartij te voorkomen. Daarnaast kenmerkt een droogloopmat zich ook door een hoge garendichtheid. Op die manier slijt een mat minder snel en kun je er dus heel wat jaren van profiteren!

Welke soorten droogloopmatten zijn er te koop?

Besluit je om een droogloopmat aan te schaffen, dan heb je altijd de keuze uit verschillende soorten. We zetten de belangrijkste opties voor je op een rij:

1. Standaard droogloopmat
Een standaard droogloopmat wordt gemaakt van katoenen, polyester of polyamide garen. Vocht en vuil wordt snel opgenomen en deze mat is tot 30 graden te wassen in uw wasmachine. Hij is uitermate functioneel en ziet er ook nog eens stijlvol uit.

2. Droogloopmat op maat
Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde en daarom is een droogloopmat op maat een interessant alternatief voor de standaard droogloopmat. De droogloopmat op maat wordt dus op maat voor je gesneden zodat hij probleemloos past in jou hal of keuken.

3. Droogloopmat op rol
Wil je een mat die je gemakkelijk kan uitrollen? Kies dan voor een droogloopmat op rol. Hij is er in verschillende kleuren en ook op maat voor je te maken.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een droogloopmat?

Nu duidelijk is uit welke droogloopmatten je de keuze hebt, zetten we alle voordelen van deze soort matten graag voor je uiteen:

- Hij absorbeert zowel vocht als vuil.
- Hij zorgt voor een schone binnenruimte.
- Hij levert een belangrijke bijdrage aan schone schoenen.
- Hij voorkomt onnodige slip- en valpartijen.
- Hij is op maat te maken voor uw woning of kantoor.

Laat je adviseren door een specialist

Overweeg je om een droogloopmat aan te schaffen, maar twijfel je welke soort het beste aansluit op je wensen? Laat je vooral adviseren door een deskundige zodat je de juiste mat in huis haalt. Welke mat het uiteindelijk ook wordt, met een goede droogloopmat blijft al het vocht van buiten op gepaste afstand!