welke deurmat houdt je vloer schoon

 

Een deurmat bij de deur is niet het eerste waar je aan denkt bij de inrichting van je woning. Toch heeft een deurmat een hele belangrijke functie. Het is een essentieel onderdeel voor het behoud van een mooie vloer. Met de juiste deurmat verleng je de levensduur van je vloer, omdat het voorkomt dat je zand, steentjes en vocht meeneemt naar binnen. Bij het kopen van een deurmat zijn er verschillende factoren die meespelen bij het maken van de juiste keuze. Welke deurmat voor jou het beste is hangt helemaal af van jouw persoonlijke eisen.

 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten deurmatten en in elke soort deurmat worden weer verschillende materialen gebruikt zoals katoen, nylon, kokos, rubber en PVC. Een droogloopmat wordt vaak binnenshuis gebruikt, en een schoonloopmat zowel binnen als buiten. Door ook gebruik te maken van een buitenmat krijgt vuil en/of vocht helemaal geen kans om in je woning te komen.

 

Droogloopmat

Een droogloopmat is een deurmat die direct bij binnenkomst in de woning ligt. Dit type deurmat heeft een drogende werking. Een droogloopmat is gemaakt van katoengaren. De werkende stof in katoen is cellulose en dit is een stof die veel vocht opneemt, waardoor je schoenen heel snel droog worden bij het vegen van je voeten. Met een droogloopmat blijft het vocht op de mat achter, waardoor je vervelende natte voetafdrukken op je houten vloer of tegelvloer voorkomt.

 droogloopmat op maat

 

Schoonloopmat

De naam van de schoonloopmat verraadt waar deze deurmat goed in is: het schoonmaken van de schoenzolen! Deze deurmat is gemaakt van synthetische vezels zoals nylon, waarmee zand en ander vuil gemakkelijk van de schoenen af gaat. De mate van stugheid van de pool van een schoonloopmat bepaald de werking er van. Een stugge/harde  pool haalt veel vuil onder de schoenen vandaan, terwijl een zacht pool voornamelijk de schoenen droog veegt.

 

Deurmat op maat

Al onze deurmatten worden geheel op maat gemaakt . Je kan ze dus in iedere gewenst grootte bestellen en wij maken deze dan voor je op maat. Op deze manier laat je de mat van jouw voorkeur letterlijk naadloos aansluiten op de rest van je entree.

 

Kwaliteit

Kies ook voor een deurmat uit ons aanbod, want dan ben je verzekerd van een product van de hoogste kwaliteit, dat sterk genoeg is om jarenlang mee te gaan. Onze deurmatten zijn krachtig genoeg om veel vocht uit schoenen bij zich te houden. Ideaal voor in je woning, maar ook bij gebruik in zakelijke panden. Alle deurmatten uit onze collectie zijn strak afgewerkt, waardoor ze een mooie binnenkomer vormen voor ieder pand. Of je nu op zoek bent naar een nette deurmat bij de deur van je woning, of in een hotel, restaurant of café, met onze deurmatten haalt je altijd het beste in huis.

 

Bestel in onze webshop

Ben jij ook een nieuwe deurmat nodig voor je woning, kantoor of winkel? Dan ben je bij ons helemaal aan het juiste adres. Bekijk alle deurmatten en bestel vandaag nog in onze webshop.

deurmatdirect