juiste deurmat voor binnen

 

Ben je op zoek naar een deurmat voor binnen dan is het wel belangrijk dat je de juiste mat koopt. Er zijn namelijk verschillende soorten deurmatten om een keuze uit te maken. Bovendien hangt de keuze voor de beste optie onder meer af of je buiten de deur ook een mat hebt liggen. Er zijn wat dat betreft twee keuzes beschikbaar, namelijk een droogloopmat of een schoonloopmat.


Kenmerken droogloopmatten

Het is handig om te weten wat precies het verschil is tussen een droogloopmat en schoonloopmat. Dat is het beste weer te geven door de kenmerken van de beide soorten deurmatten te benoemen. Een van de kenmerken van een droogloopmat is dat deze over een sterk absorberend vermogen beschikt.


Geen natte vloer

Heeft het buiten geregend en zijn je schoenzolen nat dan ga je bij binnenkomst met je schoenzolen over de mat heen en weer. Op deze manier worden je schoenen aan de onderkant droog en loop je geen nattigheid naar binnen. Naast de drogende functie is er tevens sprake van een reinigende functie. Je profiteert bij een droogloopmat dus van twee voordelen ineen. Droogloopmatten zijn ideaal om je huis vrij van vocht en vuil te houden, maar ook voor kantoren geldt dat de vloer droog en schoon blijft.


Kenmerken schoonloopmatten

Een schoonloopmat beschikt eveneens over unieke eigenschappen en het belangrijkste kenmerk betreft de reinigende functie. Bij een schoonloopmat ligt de nadruk op het wegnemen van vuil en zand onder de schoenzolen. Deze mat is niet zoals een droogloopmat geschikt om veel vocht te absorberen. Deze functionele eigenschap is maar beperkt aanwezig, zodat de schoenzolen niet volledig droog worden.


Droogloopmat voor binnen

Een droogloopmat voor binnen is een prima keuze als je buiten een borstelmat of een schraapmat hebt liggen. De mat buiten zorgt er namelijk al voor dat het zand onder de schoenzolen eraf gaat en stap je de deur binnen dan worden je schoenzolen door de droogloopmat op maat drooggemaakt.


Schoonloopmat voor binnen

Een schoonloopmat voor binnen is de beste keuze als je buiten geen mat voor de deur hebt liggen. In deze situatie kom je binnen met zand en ander vuil onder je schoenzolen en zorgt de schoonloopmat ervoor dat het er af wordt geschraapt. Een van de eigenschappen van dit type deurmat is namelijk dat deze een schrapende werking kent.


In standaardmaat of op maat

Droogloopmatten en schoonloopmatten zijn zowel in standaardmaten als op maat verkrijgbaar. Om de juiste afmeting te bestellen, meet je de maten op. Bij een afwijkende maat is het mogelijk om de gekozen deurmat op maat te laten maken. De standaardmaten van droogloopmatten en schoonloopmatten zijn doorgaans geschikt voor standaarddeuren. De standaardmaten zijn wat dat betreft afgestemd op de gemiddelde breedte van deuren. Denk daarbij aan deurmatten met een afmeting van 80x100 cm of aan een afmeting van 60x100 cm.


Altijd de beste keuze

Nu je weet welke functies beide soorten deurmatten hebben, is het mogelijk om altijd de beste keuze te maken. Bovendien kan je rekening houden met overige wensen, zoals met een bepaalde kleur of design net als met de prijs. Er zijn wat dat betreft allerlei soorten droogloopmatten en schoonloopmatten verkrijgbaar om tot de allerbeste keuze te komen. De kleurkeuze is bijvoorbeeld af te stemmen op de omgevingskleuren. Je kan daarbij de deurmat in kleur laten opvallen of laten wegvallen in de kleur van de vloer.