deurmat op maat

 

Matten: ze zijn er in zeer uiteenlopende formaten, diktes en materialen. Je kan een standaard mat kopen die alleen in bepaalde vaste afmetingen beschikbaar is. Je kan er ook voor kiezen een deurmat op maat te kopen. Waarom zou je een deurmat op maat aanschaffen? We leggen het je uit aan de hand van een aantal voorbeeldsituaties.

 

Treed schoon binnen

We kennen ze allemaal: de deurmatten die in de hal liggen, schoonloopmatten. Je stapt erop als je van buiten naar binnen gaat, of andersom natuurlijk. Maar zeker als je van buiten komt, heeft een deurmat een belangrijke functie. Want je wil uiteraard liever geen vuil van buiten in je huis. De functie van die deurmat is dus duidelijk: het opvangen van vuil. Dat kan zand zijn, maar ook gras, kleine steentjes of iets anders wat in de buurt op straat lag. En niet te vergeten nattigheid: niets zo vervelend als natte voetstappen in een deel van je woonkamer. Een paar keer op de droogloopmat van voren naar achteren bewegen met je voeten en het grootste deel van de regen of andere nattigheid blijft achter op de mat. We hebben het nu over een deurmat die binnen ligt, maar een deurmat buiten, zoals een kokosmat, kan zeker ook een soortgelijke functie hebben. Wat je buiten afveegt, komt niet eens naar binnen! Zo is een kokosmat zeer geschikt voor het buiten laten van grof vuil onder je schoenen of laarzen.

 

Een passende deurmat

En dan is de keuze aan jou: neem je een deurmat die zo voor het grijpen ligt en die je qua uitstraling aanstaat? Of kies je toch liever een deurmat op maat die exact passend is bij bijvoorbeeld de breedte van je voordeur en niet te groot is, maar ook niet te klein? Je voorkomt dat je achteraf denkt: hm, ik had toch liever een iets kleinere (of juist iets grotere) deurmat gehad.

 

Thuiskomen met de hond

Je houdt van wandelen, liefst lang wandelen. En met je hond heb je er een liefhebber van lange wandelingen bij. Niets zo leuk als samen genieten van het buiten zijn, van de natuur, van de zon et cetera. Maar het is niet altijd zonnig. Soms is het druilerig weer of regent het zelfs behoorlijk. En uiteraard ga je toch lekker aan de wandel, al is het misschien wat korter. Je kiest ervoor om bij thuiskomst niet de voordeur te nemen, maar de achterdeur, de deur van de berging of die van de garage. Maar hoe dan ook neem je vast modder, bladeren, zand of andere viezigheid mee naar huis. En die heb je uiteraard liever buiten dan binnen.

 

Rubbermat op maat

Je kan dan natuurlijk simpelweg een rubbermat kopen die je ergens in een winkel ziet liggen. Of je bestelt een exemplaar dat je op een website ziet staan. Maar de kans bestaat dat je een rubbermat aanschaft die eigenlijk net te groot (of iets te klein) is voor het doel waarvoor je hem koopt. Of wellicht had je eigenlijk liever een ander formaat, zoals halfrond of toch vierkant in plaats van rechthoekig. Met een rubbermat op maat haal je precies dat in huis dat perfect is voor jouw persoonlijke gebruik. Geen ergernissen meer omdat die fijne mat toch net iets te klein is of juist iets te reusachtig oogt op die plek. Met een rubberen deurmat op maat krijg je geen spijt. Want hoe zonde zou het zijn als je later alsnog overweegt die standaard mat te vervangen?

 

Een stralend logo op maat

Als je een bedrijf hebt, dan is het nog een heel ander verhaal. Want dan gaat het er ook om dat je die praktische deurmat, indien gewenst, kunt voorzien van het bedrijfslogo. Reken maar dat dat beter in de hoofden van jouw klanten blijft hangen als ze het bijvoorbeeld niet alleen op de voorgevel zien, maar ook op de mat net voor de hoofdingang of binnen in de hal. En waarom dan kiezen voor een kleine of toch net iets te grote logomat? Met een logomat op maat komt jouw logo perfect tot uiting. En ongemerkt komt dat ook jouw bedrijfsomzet ten goede. Natuurlijk moet iedereen zelf weten hoeveel geld hij uitgeeft aan een deurmat. Maar met een deurmat op maat mét logo opdruk maak je echt de blits. Je laat zien dat je investeert in de naamsbekendheid van je bedrijf. En dat geeft vertrouwen. Met een deurmat op maat laat je ook zien dat je aandacht besteedt aan details. Reken maar dat jouw klanten dat zullen opmerken.