Schoonloopmat of droogloopmat?

 

Wat moet ik kiezen een schoonloopmat of een droogloopmat? Deze vraag krijgen wij vaak... daarom dat wij er een blog over schrijven. Wat zijn de verschillen en wat heb ik nodig bij mijn entree?

Schoonloopmat

Schoonloopmatten blijven in het algemeen langer goed. Dit is niet altijd het geval! Je hebt namelijke verschillende kwaileiten van licht tot project kwaliteit. Een schoonloopmat heeft meer een schrapend effect en neemt wat minder goed vocht op dan een droogloopmat

 

Droogloopmat

Droogloopmatten zijn gemaakt van katoen, dat neemt beter vocht op dan een schoonloopmat. Echter is de schrapende werking van een schoonloopmat wel weer beter.

De keuze is dus afhankelijk van de functie van de mat, zoekt u een mat die beter vocht opneemt, dan kunt u het beste gaan voor een droogloopmat. Zoekt u een mat die zand beter van de schoenen afhaalt? Dan kunt u het beste gaan voor een schoonloopmat.

 

Deurmatten en PVC vloeren

Wat veel mensen niet weten is dat je niet elke deurmat op een pvc vloer kan leggen. Dit kan vlekken geven op de PVC vloer. Om dit voorkomen hebben wij een twee soorten die daar wel geschikt voor zijn. Deze matten hebben een rug van rubber. Het gaat hierbij om de schoonloopmat Clean Step en de droogloopmat AquaAbsorb.

 

Tip

Wij adviseren wel altijd gebruik te maken van een buitenmat, daarin adviseren wij een borstelmat. Deze schrapen meer de schoenen schoon dan andere buitenmatten en drogen sneller op dan een kokosmat.