rubber mat op maat

 

Rubber matten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Rubber is bestand tegen alle weersomstandigheden en daardoor ideaal voor buiten. Rubber matten mogen dan van de buitenkant veel op elkaar lijken, er zijn echter net als bij autobanden grote onderlinge verschillen. De belangrijkste verschillen zijn, dat de goedkopere rubber matten veel lichter van gewicht zijn, minder rubber bevatten en er bij de productie goedkoper rubber van slechte kwaliteit gebruikt wordt. De betere rubber matten zijn zwaar. Ze blijven door hun eigen gewicht dan ook altijd goed liggen en hebben een veel langere levensduur.

Rubber mat

 

Rubber deurmat

Een rubber deurmat met een open structuur is zowel binnen als buiten te gebruiken en verkrijgbaar in meerdere vormen en maten. Een dergelijke mat voorkomt dat er veel vuil de woning binnen kan dringen en je kostbare vloer kan beschadigen. De open bodem van deze rubber mat zorgt voor een goede afvoer van vloeistoffen en vuil. Dat is niet alleen praktisch, maar door de antislipwerking van deze rubber mat, is het op plaatsen waar de vloer vaak nat is, ook veel veiliger. Schoonmaken van een dergelijke rubber deurmat kan heel gemakkelijk door deze uit te kloppen of af te spuiten met bijvoorbeeld een tuinslang.

 

Op de werkvloer

Rubber matten worden daarnaast ook veel gebruikt op vloeren in kantoren, de horeca, garages, stallen, fitnesszalen en werkplaatsen. Maar ook als vloer voor laadruimten in bestelwagens, paardentrailers of in bussen en trams. Een rubber mat is namelijk zeer slijtvast en bestand tegen oliën, vetten en chemicaliën. Omdat de bovenste laag van een rubber mat stroef is, voorkomt dit uitglijden. Deze rubber matten zijn verkrijgbaar met verschillende profileringen en er zijn ook rubber matten die speciaal geschikt zijn voor gebruik in een omgeving waar olie en vet gebruikt worden. Dit alles om de kans op uitglijden nog verder terug te dringen. Daarnaast heeft een rubber mat ook nog een (geluid)dempende en isolerende werking. Allemaal voordelen dus.

Op maat

De rubber deurmatten zijn leverbaar in verschillende standaard afmetingen. Er zijn rechthoekige, maar ook half ronde vormen, met een moderne of een klassieke look. Maar voor een passende rubber mat voor op de (werk)vloer worden rubber matten op maat vanaf de rol geleverd. Op de rol zijn er matten met diverse diktes rubber, verschillende patronen (strepen, noppen of traanplaat motief) en optioneel met aluminium profielen. Kijk maar eens bij rubber mat op maat voor de verschillende leverbare breedtes en patronen. Bij Deurmatdirect kan je eenvoudig en voordelig je rubber mat online bestellen.

 

Waarom een rubber mat?

Zes goede redenen om te kiezen voor een rubber mat:

  • Voor zowel binnen als buiten
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Weerbestendig
  • Antislip
  • Geluiddempende werking
  • Ook op rol verkrijgbaar (maatwerk)

 

Conclusie

Een kwalitatief goede rubber mat is het beste visitekaartje van je woning of bedrijf. De rubber deurmat voorkomt dat het bezoek met allemaal viezigheid aan hun schoenen je huis of kantoor binnen loopt en de anti slip eigenschap van de rubber mat creëert voor iedereen een veilige (werk) omgeving. Kortom, een rubber mat is buitengewoon praktisch.