kokosmat maatwerk

 

Kokosmatten, wie kent ze niet. Die ouderwets vertrouwde deurmatten, die gemaakt zijn van vezels van de kokosnoot. Kokosmatten zijn niet alleen heel praktisch, degelijk en functioneel, maar gezien het aantal kleuren waar je tegenwoordig uit kunt kiezen ook een verfraaiing van je entree. Meet de maat die je nodig bent, kies de gewenste kleur en je bestelt tegenwoordig heel eenvoudig je eigen kokosmat op maat.

 

Back to nature

Kokosmatten zijn gemaakt van vezels van de bast van de kokosnoot. Deze vezels zijn geluiddempend, schimmelbestendig, maar ook rotbestendig. De kokosmat bestaat voor 100% uit natuurlijke grondstoffen. Hierdoor hou je dus op een milieuvriendelijke manier je woning of bedrijfspand schoon. De oersterke natuurvezels in deze mat zorgen er ook voor dat je entreemat jarenlang meegaat. Door de natuurlijke grondstoffen, sluit een kokosmat ook nog eens perfect aan bij de “back to nature” woontrend.

 kokosmat

 

Verschillende kleuren

Vroeger was een kokosmat alleen leverbaar in een bruin/beige-achtige kleur, maar tegenwoordig zijn ze ook in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. Daarnaast is de kwaliteit van de kokosmat door de jaren heen ontzettend verbeterd en zijn de kleuren, zelfs na veelvuldig en langdurig gebruik zeer kleurvast. Rood, zwart, bruin, grijs en bordeaux rood zijn kleuren van kokosmatten die ook op maat gesneden verkrijgbaar zijn.

 

Onderhoud van een kokosmat

Een kokosmat is ideaal om vuil van je schoenen te vegen en er op die manier voor te zorgen dat je woning of bedrijfspand schoon blijft. Zorg er echter wel voor dat de mat zijn werk goed blijft doen, door de kokosmat zelf ook regelmatig schoon te maken. Het droge vuil tussen de vezels van de kokosmat kan je eenvoudig opzuigen met de stofzuiger. Nat vuil bij voorkeur eerst even goed laten drogen en vervolgens kan je dit behandelen als droog vuil. Los gelegde kokosmatten kunnen uiteraard ook eenvoudig buiten worden uitgeklopt. Door een kokosmat regelmatig te zuigen of uit te kloppen wordt het vuil effectief uit de kokosvezels losgemaakt en verwijderd. De mat krijgt daardoor weer een frisse uitstraling, behoudt hij zijn effectiviteit en kan hij zijn werk dus ook goed blijven doen.

 kokosmat

 

Afmetingen en ontwerpen

Kokosmatten zijn verkrijgbaar in verschillende standaard afmetingen en kleuren. Daarnaast kan een kokosmat ook met een leuke eigen tekst of een bedrijfslogo bedrukt worden. Een kokosmat met bijvoorbeeld je eigen logo is een opvallende blikvanger bij de entree maar met bijvoorbeeld het ‘niet roken’ symbool op de mat afgebeeld kan de mat ook dienen als een zogenaamde “signaalmat”. Zo zijn er diverse voorbeelden van logo’s en teksten voor op een kokosmat, die bij binnenkomst een signaal of boodschap aan de bezoeker geven. Aangezien een kokosmat vrij dik is, wordt hij meestal in een uitsparing in de vloer gelegd, waardoor hij als het ware in de vloer verzonken ligt.

 

Kokosmat op maat

Een entree met een deurmat op maat, maakt het plaatje compleet. Bij dit stukje maatwerk in je woning of bedrijfspand begint en eindigt het bezoek. Alsof je over een soort van “rode loper” naar binnen en buiten loopt. Een kokosmat op maat is dus ideaal om je entree perfect af te werken, de vloer vrij te houden van vuil en je kostbare vloer te beschermen.