Een schoonloopmat? Altijd een goed idee!

 

Als je nog geen schoonloopmat voor je deur hebt liggen, dan loont het de moeite om er eentje te kopen, want dankzij een schoonloopmat kan je genieten van heel wat voordelen. Hieronder ontdek je waarom een schoonloopmat een goed idee is en hoe je de beste uitkiest!

 

Genieten van een schone woning

Een schoonloopmat is de ideale keuze als je steeds wilt genieten van een schone woning. Door de mat voor je deur te leggen, verhinder je dat vuil en vocht je woning binnenkomt, wanneer jij of je gasten de woning betreden. Dat is fijn, want een schone woning is nu eenmaal veel gezelliger!

Een sfeervolle uitstraling

De belangrijkste functie van een schoonloopmat is dat het je woning beschermt tegen vocht en vuil dat door schoeisel binnenkomt, maar een schoonloopmat heeft ook een esthetische waarde. Tegenwoordig zijn er schoonloopmatten verkrijgbaar in heel wat verschillende materialen, met verschillende patronen en soms zelfs met leuke tekstjes op. Hierdoor kan je een mat kiezen die precies past bij de stijl van je woning en je persoonlijkheid. Dit zorgt voor een leuke verwelkoming voor gasten die je woning willen betreden. Bovendien kan ook jij genieten van deze persoonlijke touch!

Minder kuiswerk, meer tijd voor leuke dingen

Doordat een schoonloopmat verhindert dat vuil je woning binnenkomt, zal je niet enkel kunnen genieten van een schone woning, maar je zal zelf ook minder moeten kuisen waardoor je heel wat tijd uitspaart. Het schoonmaken van je woning kan al snel heel wat tijd innemen, als er gasten modder of ander hardnekkig vuil mee naar binnen genomen hebben. Je kan jezelf die moeite besparen met een schoonloopmat!

Wat is voor jou de beste schoonloopmat?

Wanneer je op zoek gaat naar de ideale schoonloopmat, is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Op die manier kan je een miskoop vermijden. We vertellen je wat de aandachtspunten zijn!

Wat is je gebruiksdoel?

De juiste schoonloopmat vind je door je gebruiksdoel te bepalen. Vroeger werden schoonloopmatten vooral aangeschaft om de voeten op te vegen en om vuil buiten te houden, maar tegenwoordig wordt steeds meer rekening gehouden met de esthetische waarde. Het is dus belangrijk om voor jezelf prioriteiten te stellen: dient de mat vooral om een extra uitstraling aan je woning te geven of voor het vuil buiten te houden? Aan de hand daarvan kan je makkelijker een keuze maken. Uiteraard zijn er ook schoonloopmatten die zowel mooi als functioneel zijn. Het is eventjes zoeken, maar met een beetje geluk vind je zo dé perfecte schoonloopmat!

Hoe groot moet de schoonloopmat zijn?

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de schoonloopmat. Er zijn namelijk verschillende maten. Welke grootte je mat moet hebben wordt bepaald door te plaats die je beschikbaar hebt. Daarnaast is de keuze ook afhankelijk van wat jij het mooist vindt. De mat moet wel groot genoeg zijn, als je wilt dat het goed genoeg zijn werk doet.

schoonloopmat

 

Koop je mat niet te licht

Er zijn schoonloopmatten in verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar over het algemeen geldt wel dat je beter kan kiezen voor een zwaardere mat. Een zwaardere mat zal namelijk veel beter blijven liggen dan een mat die licht is.

Een open structuur is beter

Een goede schoonloopmat heeft een open structuur. Op die manier kan regenwater goed worden afgevoerd en valt het vuil door de mat heen. Dat is handig, want je hoeft dan alleen maar eventjes te vegen voor je deur, om het vuil weg te krijgen.

Hou er rekening mee dat niet iedere mat even geschikt is voor buiten


Bepaalde matten zijn bedoeld voor binnenshuis. Het is belangrijk dat je het verschil kent, voordat je een nieuwe deurmat aanschaft. Als je toevallig een binnenmat koopt, dan zijn deze niet voldoende bestand tegen vocht, waardoor ze snel zullen verslijten. Let daarom altijd goed op het materiaal waaruit de mat gemaakt wordt. Een kokosmat is bijvoorbeeld geen goede keuze voor buiten, tenzij het onder een afdak ligt en niet nat kan worden.

Een aanrader: de HAMAT schoonloopmat!


Een kwalitatieve deurmat vinden is niet altijd eenvoudig. Als je er zeker van wilt zijn dat je een mat met goede kwaliteit koopt, dan kan je het best kiezen voor een HAMAT deurmat. HAMAT is niet voor niets een van de geliefdste merken die er is. HAMAT deurmatten zijn verkrijgbaar in diverse materialen, soorten, kleuren en ontwerpen. Er is dus altijd een HAMAT deurmat die precies bij jou en je wensen past!