droogloopmatten

 

Om te voorkomen dat je met vieze schoenen je woning of bedrijfspand binnen komt en je overal sporen tegenkomt kun je een mat voor de deur neerleggen. Maar niet elke mat heeft dezelfde functie. Er zijn daarom verschillende soorten matten, zoals schoonloopmatten, droogloopmatten en buitenmatten. Daarnaast zijn er nog matten die gemaakt zijn van speciale materialen, zoals kokosmatten, naaldviltmatten of matten die bestaan uit gerecycled materiaal. Voor grote projecten kunnen er ook matten op maat gemaakt worden. Een mat heeft niet alleen een functionele functie. Een mat moet er ook decoratief uitzien. Het is namelijk het eerste wat een bezoeker ziet bij het binnentreden van je woning of bedrijf. droogloopmatten zijn in Nederland geen overbodige luxe, maar wat is de functie van droogloopmatten?

 

Wat zijn droogloopmatten?

Vrijwel alle soorten matten hebben dezelfde functie, namelijk het schoonhouden van de entree en de rest van de woning of bedrijfspand. Toch is de werking van de verschillende soorten matten anders. Schoonloopmatten zijn het bekends. Deze matten hebben stugge rechtopstaande polen, waarmee het vuil van de schoenen wordt geschraapt. Het vuil wordt dan op de mat vastgehouden, zodat je met schone schoenen de entree in kunt lopen. Droogloopmatten hebben deze functie niet. Droogloopmatten hebben ook geen stugge structuur, maar zijn heel soepel. De functie van droogloopmatten wordt in de naam al aangegeven, namelijk het drooglopen van de schoenen. Droogloopmatten zijn er dus voor om natte schoenen droog te maken, zodat je geen natte sporen achterlaat. droogloopmatten bestaan dan ook uit materiaal, die grote hoeveelheden vocht kunnen absorberen. Per soort droogloopmat kan dit verschillen, maar gemiddelde nemen deze matten zo’n 2 tot 8 liter vocht per m² op.

 

Droogloopmat HAMAT

 

HAMAT

HAMAT is een rasechte Nederlandse onderneming uit Genemuiden en is een producent van matten en tapijten. HAMAT is gespecialiseerd in de productie van allerlei verschillende soorten maten, tapijten en ook kunstgras. Het bedrijf gaat met zijn tijd mee, want er wordt gebruikt gemaakt van de allernieuwste materialen en technische middelen voor de productie van hun matten. Welke mat je ook nodig hebt, als grootste producent van matten in Nederland kan HAMAT alle soorten matten leveren. Ook als je speciale wensen hebt kan het bedrijf voor speciale projecten matten of tapijten op maat maken.

 

De HAMAT droogloopmatten

De droogloopmatten van HAMAT zijn van uitermate hoge kwaliteit en zijn gemaakt van de allerbeste materialen. Er zijn matten van 100% katoen, maar ook een combinatie tussen katoen en polyester is mogelijk. Om het schuiven van de mat te voorkomen is de achterkant voorzien van een laag vinyl of bij de duurdere matten met rubber. De droogloopmat heeft als eerste functie het drogen van de schoenen, maar zal tevens ook het ergste vuil opnemen. De droogloopmatten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten maten, kleuren en designs, zodat er altijd wel een mat beschikbaar is die perfect bij jouw entree past. Het grote voordeel van al deze droogloopmatten is dat ze allen gemakkelijk wasbaar zijn, zodat je langdurig kunt genieten van een fraaie en functionele entree.